Ateistavilág

Egy keresztény házaspár el fog válni, ha törvényesítik az azonos neműek közti házasságot

2015. június 12. - Ateista, Humanista, Agnosztikus

Egy canberrai pár megfogadta, hogy elválnak, ezzel véget vetve a tíz éves „szent” köteléküknek, ha Ausztrália engedélyezi az azonos neműek házasságát.

Nick Jensen és a felesége Sarah szerint a házasság fogalmának kibővítése az azonos nemű párok befogadása által veszélyezteti az intézmény szentségét és lehetőséget teremt a poligámiára.

A keresztény házaspár több, mint egy évtizede boldog házasságban él, nem tervezik, hogy szétválnak és szeretnének még több gyermeket. Mindent egybevéve kiegyensúlyozott a házasságuk.

divorce.jpg

De egy újfajta, az azonos neműek házassága elleni tiltakozás keretében Jensen írt egy cikket, amely a Canberra CityNews-ben jelent meg szerdán és ebben azt írja, hogy hajlandóak elválni.

 „A feleségem és én lelkiismereti okokból nem vagyunk hajlandóak elismerni, hogy a kormány szabályozza a házasság meghatározását, ha ez tartalmazza az azonos neműek házasságkötését.” - mondta Jensen, aki a Lachlan Macquarie Intézet igazgatója, amely az Ausztrál Keresztény Lobbi üzlettársa, és mely ösztöndíjakat ad a keresztény világnézet fejlesztésére, és kormányzati szakpolitikai vezetőket is képez.

Jensen azt is elmondta a Fairfax Mediának, hogy ő és a felesége „a teremtés alapvető részeként” házasodott össze, Isten „emberekre vonatkozó személyes történetének részeként, férfiként és nőként, a gyermekek érdekében és egy egész életre szólóan”.

 „Ezért ha az idei év során az állam tényleg megváltoztatja a házasság fogalmát és megváltoztatja a szerződés feltételeit, akkor mi sajnos többé nem tudunk részt venni ebben a meghatározásban”.

Az azonos neműek házassága aláásná „a legszentebb intézményünket, és komoly következményei lennének azokra a gyermekekre, akik anya vagy apa nélkül nőnének fel.” - mondta Jensen.

Attól is tart, hogy az azonos neműek házasságának elismerése azt jelentené, hogy a házasság fogalmát még tovább kiterjesztenénk.

 „Ha egyszer azt mondod, hogy a házasság független a gyermekektől, (és hogy) csak a szerelemről szól, akkor ha három ember jön az államhoz és azt mondja: „nos, mi mindhárman szerelmesek vagyunk”, akkor az államnak nincs alapja, kivéve az igazságtalan diszkriminációt, hogy azt mondja, nem házasodhatnak össze”.

 „Amikor elválasztjuk a gyermek apához és anyához való jogától a szent intézményt, akkor hirtelen értelmetlen lesz és ezeket a határokat soha többé nem lehet visszaállítani”.

A lépés éles ellentétben áll más ismert személyek ígéretével, akik megfogadták, hogy nem házasodnak össze, amíg nem lesz törvényes a melegházasság.

Míg Brad Pitt és Angelina Jolie 2014-ben megszegték a fogadalmukat, hogy nem házasodnak, a korábbi Wallabie (az Ausztrál nemzeti rögbi csapat beceneve) kapitánya, David Pocock és társa Emma, 2011-ben megfogadták, hogy nem házasodnak össze, amíg Ausztráliában nem lesz törvényes az azonos neműek házassága.

 

Kate Aubusson

 

Forrás.

A bejegyzés trackback címe:

https://ateistavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr847536600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása