Ateistavilág

Az Úr útjai - A pápa megbaszhatja

2015. január 17. - Ateista, Humanista, Agnosztikus

Az Úr, MrDeity, egy amerikai humorista és ateista videóblogger, - a Mr.Deity eredetileg egy vígjátéksorozat volt, aminek főszereplőjén, Brian Keith Daltonon rajta maradt ez a név - aki különböző szerepekbe bújva nézi a vallásokat és világít rá azok rettenetes ostobaságaira, értelmetlenségeire. Ebben a videóban azonban a pápa azon nyilatkozatára reagál - kivételesen nem a szokásos, hanem a lehető legdurvább stílusában - amelyben az a Charlie Hebdo magazin szerkesztőségében történt terrortámadás kapcsán nyilatkozott a szólásszabadságról. A pápa ekkor a következőket mondta: "Ha az én jó barátom, Dr. Gasparri szitkokat szór az anyámra, pofonra számíthat. Ez teljesen normális. Nem szabad provokálni, nem szabad mások vallását sérteni, kigúnyolni."
Vigyázat! Az Úr válasza olyan nyelvezetet használ, amely miatt biztosan számíthat majd a pápától néhány pofonra. ;-)



A bejegyzés trackback címe:

https://ateistavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr437083973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kaliban* 2015.01.18. 15:21:29

Kedves (és kevésbé kedves) Kersztények, kik erre az oldalra tévedtetek!

Ez egy öncélú, demagóg, gyűlölködő ripacs. Ateistaként szégyenlem, hogy a nevemben is beszél. A kontextusból kiragadott idézeten lovagol, teljes logikai ámokfutást végez...

Csak hogy tudjátok: az ateistáknak van egy frusztrált rétege,(ti keresztények úgy hívjátok őket hogy "akik haragszanak istenre").

Igazából csak frusztráltak. Műveltek, gyakran bizony műveltebbek, tájékozottabbak pl tudományos kérdésekben mint Ti, viszont lélekben még éretlen gyerekek (persze ez gyakran rátok is igaz, amire ugye Sigmund Freud már felhívta a figyelmet). Ők a leghangosabbak az interneten, de ne higgyétek hogy minden ateista ilyen.

Sokan vagyunk, akik boldogan élünk természetfeletti babonák, meg vaskori dogmák szorítása nélkül, de nincs bennünk ez az arrogáns lenézés a hívők felé.

Persze elmaradottnak, fejletlenebbnek tartjuk a mitikus világképet (amit pl. az Ószövetség, vagy a Korán képvisel), a racionális világképtől (amit a modern, posztmodern korszak képvisel), és úgy hisszük hogy a Föld lakosságának inkább a hasznára válna, ha az utóbbi irányba mozdulna a szemléletmód.

De ettől még nem esünk bele abba a hibába, amibe a ti fudamentalistáitok szoktak. vagyis nem alkalmazzuk a dualisztikus fekete-fehér világképet.

Szóval a lényeg röviden: ez a videó nagyjából annyira reprezentálja az ateizmust, mint a Jehova tanúi a kereszténységet.

zriff 2015.02.16. 18:25:50

Arról persze kussoltok hogy amikor egy francia humorista viccelődni mert a charlie hebdon azt letartóztatták. Mert a szólásszabadság az szent mi. Undorítóak vagytok, a nagy ateista hülyék.
süti beállítások módosítása