Ateistavilág

Beteges az új „Bibliai útmutató a Pokolhoz kisgyerekeknek” c. könyv

2015. június 07. - Ateista, Humanista, Agnosztikus

Bo Gardiner írása

Hogy őszinte legyek, nem voltam tisztában azzal, hogy a magukat puritánoknak nevező emberek még mindig léteznek. A múlt hónapban egy új, gyerekeknek szóló keresztény könyvet jelentetett meg a Tennessee állambeli Puritan Publications kiadó: „A ketrec - Útmutató kisgyermekeknek a Biblia tanításaihoz a Pokolról” címmel, dr. C. Matthew McMahon tollából. McMahon egy amerikai református teológus, a Whitefield Teológiai Szeminárium docense, valamint szerkesztője az „Egy puritán elméje” nevű honlapnak, melyet a kiadó ismertetőjében úgy mutat be, mint „a Bibliát, különösen a református és puritán teológiát tanulmányozó diákok számára a legnagyobb református honlap az interneten”.

Az „ízlésesen illusztrált” könyv az „5 és 9 év közötti gyerekeket célozza meg”. A címoldal ízelítőt ad abból, milyen sötét dolgok következnek a későbbiekben:

„Megmondom én nektek, kitől féljetek: Attól féljetek, akinek, miután megölt, ahhoz is van hatalma, hogy a kárhozatba taszítson benneteket. Igen, mondom nektek, tőle féljetek.” (Lukács, 12:5)

„Ne vond el a gyermektől a fenyítéket; ha megvered őt vesszővel, meg nem hal. Te vesszővel vered meg őt: és az ő lelkét a pokolból ragadod ki.” (Példabeszédek 23:13-14)

És azok az „ízléses illusztrációk”? Vessünk csak egy pillantást egy oldalra!

11193k_471_x_525.jpg

Íme a könyv fő tanulsága a pokolról a kisgyerekeknek:

A pokol nem az a hely, ahol szórakozhatsz. A pokol nem az a hely, ahol a barátok összegyűlnek, hogy együtt lógjanak. A pokol az a tüzes kemence, ahová azok az emberek kerülnek, akik bűnösen haltak meg, anélkül, hogy Jézus megmentette volna őket. Az emberek örökké a pokolban maradnak, annak esélye nélkül, hogy Isten kegye vagy könyörületessége által megmenekülhetnek.

Ki jut a pokolba? Minden ember, aki Ádám bűnével született, a pokolra jut, ha nem bízik Jézusban… a tinédzserek a pokolra jutnak, még a kisgyerekek is pokolra juthatnak. Ne feledd, a kisgyermekek sem túl kicsik ahhoz, hogy a pokolba kerüljenek!

Igen, ez az ember azt akarja, hogy a szülők azt tanítsák a gyermekeiknek, hogy Jézus örökké tűzben fogja kínozni őket, ha nem „bíznak” benne. Tudom, hogy ez nem új, de sosem fogok napirendre térni felette. És ezeknek az embereknek már internetük és e-bookjaik vannak, hogy terjesszék a gonosz dogmáikat.

A könyv hátulján lévő „Megjegyzés a szülőknek” című részben McMahon ezt írja: 

Néhány szülő talán azt gondja, hogy a gyerekeknek szóló efféle intésektől a kicsiknek rémálmaik lesznek… Jobban járnak, ha most vannak rémálmaik, míg a pokol valóságáról tanítod őket… minthogy a rémálom valóságában végezzék, ami maga a pokol. Könyörgöm a kisgyermekek keresztény szüleihez, hogy… beszéljenek gyermekeiknek a pokolról és Isten haragjának erejéről. Tanítsák meg nekik, hogy Jézus az egyetlen reményük… Tanítsák meg nekik, hogy egy spirituális ketrecbe vannak zárva, amely a pokol tüze felett lóg.

11194k_378_x_487.jpg

Ez mélységesen aggasztó. A könyv „A pokolról szóló bibliai versek” fejezettel végződik, többek között az alábbiakkal:

„Mert tűz lobban fel haragomban és leég a Seol fenekéig; megemészti a földet és gyümölcsét, és felgyújtja a hegyek alapjait.” (Mózes V, 32:22)

„A halál vegye őket körül, elevenen szálljanak a Seolba; mert gonoszság van lakásukban, kebelökben.” (Zsoltárok könyve, 55:15)

„Ha pedig a te jobb szemed megbotránkoztat téged, vájd ki azt és vesd el magadtól; mert jobb néked, hogy egy vesszen el a te tagjaid közül, semhogy egész tested a gyehennára vettessék. És ha a te jobb kezed botránkoztat meg téged, vágd le azt és vesd el magadtól; mert jobb néked, hogy egy vesszen el a te tagjaid közül, semhogy egész tested a gyehennára vettessék.” (Máté, 5:29-30)

„És megfogaték a fenevad, és ő vele együtt a hamis próféta… ők ketten elevenen a kénkővel égő tüzes tóba vettetének”. Jelenések 19:20)

Tényleg semmi újat nem tudok hozzátenni ahhoz, amit nálam nagyobb elmék mondtak ennek az ideológiának a romlottságáról. Christopher Hitchens a gyermekek pokollal való riogatását ”határtalan gonoszságnak” nevezte. Greta Christina „gyermekbántalmazásnak” hívja. Dan Arel vele egyetértve erkölcstelennek és undorítónak találja.

Egészen egyszerűen ez a könyv – és ez a hit – megdöbbent, elszomorít és feldühít. Ez minden bizonnyal az emberi elmében valaha megfogalmazódott egyik leggonoszabb ideológia.

 

Forrás.

A bejegyzés trackback címe:

https://ateistavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr927523262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hitetlen · http://hitetlen.blog.hu/ 2015.06.07. 10:51:45

Én viszont mindig azon csodálkozok hogy ateisták ezt számon kérik. Ha valaki abban hisz hogy a megváltás nélkül mindenki (a gyerekek is) pokolra kerül akkor az tényleg a szó mindenféle értelmében gonosz dolog lenne ezt nem elmondani nekik. Igen a gyerekeknek is. Elvégre ha azt gondoljuk egy gyerek is fel tud fogni dolgokat és nem kell neki hazudni csak azért mert gyere és túl hülye hozzá akkor ez a kettő simán kiadja a gyerekek ilyen szintű térítésének kényszerét. Ha valaki ennek ellenáll és nem csinálja ezt az képmutató.
Én csak azon csodálkozom hogy egyes keresztény szekták (legyünk őszinték ezek szekták) nem hamarabb kezdik a térítést. Bár ehhez biztos hozzájárul az hogy a gyermekhalandóság most már nagyon alacsony. (legalábbis nyugaton, és iróniák iróniája a tudományos fejlődésnek köszönhetően. De ez már más téma)

Argus 2015.06.07. 11:26:54

Szerencsére a gyermekeimet elzártam ezektől a felettébb idióta eszméktől!

B_Csapat 2015.06.07. 22:32:27

@Hitetlen: Szerintem nem kellene ezen csodálkoznod. A gyereknevelés nem egy általánosan elfogadott szabvány/módszer szerint történik. Minden ember (szülő) máshol húzza meg azt a határt, amit gyereknevelés címén még elfogadhatónak tart. És amikor azt tapasztalja, hogy egy másik szülő átlépi ezt a határt, akkor szóvá teszi (akkor is, ha ez olykor nem több mint egy szomorú fejcsóválás). Ateistáknál az egyik ilyen határ a gyerekek vallásos nevelése.
süti beállítások módosítása