Ateistavilág

Stephen Fry briliáns válasza arra, hogy mit mondana Istennek

2015. március 06. - Ateista, Humanista, Agnosztikus

Írta : Will Stroude

Stephen Fry teljesen megdöbbentette Gay Byrne tapasztalt újságírót, miután zseniális választ adott egy Istennel kapcsolatos kérdésre egy január 28-án készült interjú során.

Fry – aki nyíltan ateista – az RTE One “Az élet értelme” c. műsorában szerepelt, ahol Byrne feltette neki azt a kérdést, amelyet minden vendégétől megkérdez: “Mit mondanál Istennek, ha a Menny kapuja előtt állnál?”

Nézd meg a Stephentől megszokott választékos és zseniális választ itt:

“Azt mondanám: csontrákos gyerekek? Hogyhogy? Hogy merészeled?” - mondja Fry, az egyre elképedtebb Byrne-nak.

„Hogy merészelsz egy olyan világot teremteni, ahol ennyi szenvedés van, amely nem a saját hibánkból származik? Ez nem helyes. Ez teljesen, teljesen gonosz. Miért kellene egy szeszélyes, rosszindulatú, ostoba istent tisztelnem, aki egy ilyen igazságtalan és fájdalommal teli világot teremt?”

“Ezt mondanám.”

Amikor Bryne megkérdezi a friss házas, 57 éves Fryt, hogy szerinte ezek után bejutna-e a Mennybe, nem habozik a válasszal:

“Nem. De nem is akarnék! Nem akarnék az ő feltételeivel bejutni – mert helytelenek!”

“Az isten, aki megalkotta ezt a világot – ha tényleg egy isten alkotta –, nyilvánvalóan egy őrült. Egy totálisan elmeháborodott. Abszolúte önző. Térden állva kellene leélnünk az életünket, neki hálálkodva? Milyen isten kívánna ilyet?”

“A világ káprázatos, valóban, azonban léteznek benne olyan rovarok is, amelyeknek a teljes életciklusa arról szól, hogy befurakodnak gyermekek szemébe, majd kirágják magukat onnan, megvakítva ezáltal a gyermeket.”

“Miért? Miért tettél ilyet velünk? Könnyedén tudtál volna egy olyan világot teremteni, amelyben ez nem létezik.”

 “Ez teljességgel elfogadhatatlan.”

 

Forrás

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ateistavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr77247429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ádám Csillag 2015.03.07. 13:42:13

Ez egy hülye, először olyan világ volt (paradicsom) - de az emberek unatkoznak szenvedés nélkül. Mi az istent csinálnánk nélküle rohadtul unalmas lenne. Hogy észrevegyük a fényt sötétségből kell néznünk. Próbáld ki: gyújts meg egy gyufát reflektor előtt: látod? - nem látod? - na látod!

Terézia Sáfár 2015.03.07. 14:53:03

@Ádám Csillag: Stephen Fry-nak teljesen igaza van. :)

Az emberek (én is) egész jól elvagyok szenvedés nélkül, egy pillanatig sem unatkozom. Szenvedést legfeljebb az ilyen ostoba hozzászólások okoznak, de azok is csak percekig...

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2015.03.07. 16:37:05

@Ádám Csillag: És szerinted ilyen mérhetetlen szenvedést kell okozni egyetlen tévedésért? Apaként ki fogsz tenni egy kenyérszeletelőt bekapcsolva, hátha az a hülye megpiszkálja és megtanulja ujjak nélkül leélni az életét? Akkor te egy kegyetlen és gonosz apa vagy.

Tboy69 2015.03.07. 19:16:48

A csontrákra már van magyarázat, akárcsak a többi daganatos betegségre, tudniillik hogy egy lelki megrázkódtatás idézi elő, és elvileg a szervezet túlélését hivatott elősegíteni, lásd Germán Gyógytudomány. A szemben élő bogárra valóban nem tudok magyarázatot én sem...

Conqvistador 2015.03.07. 22:34:49

@Ádám Csillag:

Te sem vagy a Magyar Tudományos Akadémia tagja az látszik :D
Tudod mi az evolúció? Tudod hogyan jöttek létre a képmutató egyházak? Milyen céllal és érdekek mentén?

Conqvistador 2015.03.07. 22:37:30

Tboy69

És A rádioaktív sugárzásra ami akkor is agyonbassza a tested ha lelkileg tökéletes állapotban vagy?
Hirosima, Majak, Chernobyl, Fukusima, vagy Litviynenko polonium 210 sugármérgezése 3 perc alatt?

Tudjátok mitől van a rák? A sok kemikáliától, a szennyezett víztől levegőtől mérgektől műanyag kajáktól és minden olyan szartól ami rombolja a DNS-t...

anonymand 2015.03.08. 04:48:53

@Ádám Csillag:

"Ez egy hülye, először olyan világ volt (paradicsom)"... - ha őt hülyének tartod, akkor milyen szörnyen lesújtó véleményed lehet magadról?
Paradicsom.
2, azaz két embernek.
Meddig is?
A kiűzetésig.
1Móz. 2:16 "A kert minden fájáról bátran egyél. De a jó és gonosz tudásának fájáról, arról ne egyél; mert a mely napon eszel arról bizony meghalsz."
Akkor néhány gondolat ehhez:
- a jó és gonosz tudásának fájáról ha nem esznek, akkor hogyan képesek a jót a gonosztól megkülönböztetni? Ez lényegtelen apróság ahhoz képest, hogy ha önmagában a "jó tudásáról" beszélünk, akkor ugyan miért is tiltott?
Tiltani a jó tudásától?
Tiltani attól, hogy amit Isten nagy gonddal elrontott, azt lehessen javítani?
Az elkapkodott teremtésbe (6 nap) ugyanis csúszott nehány aprócska hiba.
A teljesség igénye nélkül:
- pestis
- lepra
- kolera
- gyermekbénulás
- himlő
- stb., hogy csak egy párat említsek Isten tökéletesnek alkotott világából, amelyet tudás nélkül képzelt el.
Mondd, ugye csak provokatív szándékkal írtad, amit írtál, nem gondoltad komolyan.
Ugye nem?

deftones 2015.03.08. 20:58:04

A paradicsomból való kiűzetésre csak annyit reagálnék, az ember tudás és értelem nélkül nem lenne ember. Biztos nagyon boldog egy muskátli, de azért megbüntetni mert okosabb akar lenni, ostobaság..

Ádám Csillag 2015.03.09. 18:32:21

Nem kezelem úgy Istent mint amit leírtak róla (nem vagyok egyházi Isten hívő ha lehet így mondani). Akik a bibliát írták azok emberek voltak és ki tudja miért írták így (azért mert abban a kórban kellett útmutatásként ---> mert mit mondasz egy parasztnak miért dolgozz a semmiért, miért ne paráználkodj válasz: mert a túlvilágon a pokolra jutsz). Gonoszság tulajdonképpen nincs, érdekes módon mindig erre bontják a dolgokat.( a Yin Yang jelben erre mesterem külön felhívta a figyelmem lágy és kemény vagy fény és árnyék de semmiképp sem jó és rossz.) Tudás almája ---> metafora: arról szól hogy mivel rádöbbentünk az idő és létezés valóságára felfoghatjuk az életet - ezért érzünk szenvedést, hiányt. Nem hiszem hogy volt paradicsom szerintem itt - ez az ---> amit mi rontottunk el és rontunk tovább ma is. A társadalom belénk plántált elérendő célokat, pozíciókat amelyek szervesen nem kapcsolódnak a boldogságunkhoz, nagyrészt ezért szomorúak az emberek, mert a másiknak több van. Ha úgy tetszik az ördög bennünk él s neve: irigység.

Ha Isten létezik nem hiszem hogy azzal akarna foglalkozni hogy állandóan babusgassa teremtményeit, eddig minden problémát megoldottunk: a faj él és virágzik. A jó szülő az olyan szülő aki akkor büszke és boldog ha gyermeke önállóan képes boldogulni és létezni nem irányítgatja folyton, mert akkor csak egy életképtelen embert nevelne aki rá vagy másra van utalva.

A másik: ezekkel a kérdésekkel hogy miért van ez miért van az, csak elégedetlenséget látok - pedig minden pillanatnak ajándéknak kéne lennie. Az is bánt valakit hogy a másik limuzinnal jár? Miért függ a te boldogságod attól hogy a másik mivel rendelkezik, mennyi évet fog élni, fáj e neki is a háta?

Mert ha ez így van akkor egyetlen ember élhet boldogan ezen a világon az aki a legegészségesebb és a leggazdagabb, szerencsére azonban nincs így.

anonymand 2015.03.09. 20:09:24

@Ádám Csillag:

Kedves felebarátom!

Rád fér még némi meditáció, hogy rendezni tudd kissé kusza gondolataidat.
Sok sikert!

Ádám Csillag 2015.03.09. 20:50:51

@anonymand: nem én kesergek meg kérem számon az emberiség bajait máson.

Ádám Csillag 2015.03.09. 20:52:29

@Ádám Csillag: És tényleg kicsit kusza volt, elnézést.

anonymand 2015.03.10. 05:30:10

@Ádám Csillag: Semmi gond!
Bárkivel előfordul, hogy rossz napja van...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2015.03.16. 07:04:59

Nem olyan briliáns, ugyanis:
1) Valójában nem ezzel foglalkozna az adott helyzetben.
2) A jó öreg gonosz problematikáját vette elő, ebben semmi briliáns ötlet nincs.

BTZ 2019.08.10. 13:16:07

Mert erre veri a péniszét isten
süti beállítások módosítása