Ateistavilág

Öt dolog, ami a mennyben hiányozna

2015. március 12. - Ateista, Humanista, Agnosztikus

5-things-you-miss-in-heaven.jpg

A mennyország általános bemutatása

A kereszténység és az iszlám szerint az embereknek egy bizonyos istenben kell hinniük és egy bizonyos módon kell élniük annak érdekében, hogy kiérdemeljék a halhatatlanságot a mennyben. És ha ez nem lenne elég indok, még az is fontos, hogy ezáltal el tudják kerülni az örökkévaló kínzást a pokolban. Ez esetben nem fogok az iszlám szerinti mennyországról beszélni, mert a Korán és a Hadith is rengeteg utalást tartalmaz a mennyre, a szerkezetére, arra, hogy mit eszel, kivel töltöd az időt, sőt még azt is, hogy mennyi idős leszel. Van ott egy bor folyó is, de szó sincs a szalonnáról és a füstölt tarjáról. Ugyanez a helyzet a hinduizmussal is, mivel ott ez nem egy végső hely, ahová elérsz, hanem csak egy állomás a következő reinkarnációd felé vezető úton. A buddhizmusban nincs mennyország, habár a Tiszta Föld szektában létezik valami hasonló. A hagyományos judaizmusnak sem volt, noha egyes próféták felkerültek JHVH elé, akinek a trónterme tele volt többarcú, többszárnyú angyalokkal, akiknek az egyetlen feladata JHVH dicsőítése, aki - és most legyünk őszinték - egy eléggé önbizalom hiányos alak. Valószínűleg azért, mert soha nem tudott elbánni azokkal a k@#%&!*$$ filiszteusokkal a szomszédban. A modern zsidók általában elfogadnak egy külön a kiválasztott népnek fenntartott mennyországot.

A keresztény mennyország

Tehát mi is a mennyország a keresztényeknek, és ami még fontosabb, mit csinálsz, ha egyszer már ott vagy?

Dante Isteni színjátékában a menny egy fénnyel és zenével teli hely. De Dante sokkal több kreatív leírást alkalmazott a pokol és lakóinak leírásában. Őszintén szólva, nekem a Paradicsom unalmas helynek tűnik.

Szóval mit várhat egy keresztény a paradicsomban? Nos, kezdjük talán azzal, hogy mi teszi az embert boldoggá ebben az életben, és lássuk, ezek a dolgok elérhetőek lesznek-e a mennyben.

Szex

Oké, tudatában vagyok, hogy tulajdonképpen nem töltünk annyira sok időt a szexszel, de elég sokat gondolunk rá. A szex valószínűleg a világ legélvezetesebb tevékenysége. De ha amerikai keresztényekkel beszélsz, a legtöbben nem gondolják azt, hogy a paradicsomban lesz szex. Milyen kár, mivel a mennybéli szex csodás lenne, a terhességtől és a szexuális úton terjedő betegségektől való félelem nélkül. Nem lenne szükséged síkosítóra vagy szexuális segédeszközökre, és a Viagra is teljesen felesleges lenne. A mennyország egy nagyszerű orgia lehetne, többszörös orgazmusokkal mindenkinek. Lehet, hogy ezen az alapon vallást kellene alapítanom..? De mióta szent Ágoston rátette a kezét a kereszténységre, a szexnek rossz hírneve lett keresztény körökben és a célja kizárólag a szaporodás, nem pedig a szórakozás lett. Szerintem ez elkerülhetetlen volt, ugyanis az első századi zsidóknak elég sok szexszel kapcsolatos fenntartásuk volt. Tehát a keresztény mennyben valószínűleg nincs szex. Semmi szabad szerelem, szerelmes éjszakák új partnerekkel, piszkos hétvégék és semmi internetes pornóra való maszturbálás. A legtöbb ember, akivel beszéltem erre azt válaszolta, ami a standard katolikus dogma, hogy nem fogod többé kívánni a szexet, mert megtelsz a Szentlélekkel. Lehetséges egyáltalán, hogy ez jobb legyen, mint egy orgazmus?

Étel, ital, dohányázás és drogok

A torkosság az amerikaiak nemzeti szórakozása, mivel több, mint egyharmaduk túlsúlyos. Egyike a katolikus egyház által kitalált népszerű hét főbűnnek, amit a Biblia tulajdonképpen nem is említ. Kell majd ennünk a mennyben? Ha igen, akkor lesz majd székletünk és vizeletünk is? Ismét sokan, akikkel beszéltem azt mondják, hogy nem kell ennünk többet. A kérdés az, hogy vajon egy újraélesztett hulla leszel a mennyben, ahogy a legtöbb keresztény szöveg feltételezi, vagy pedig valamilyen szellem? Bármelyikről is legyen szó, senki nem gondolja, hogy az ürítés és a vizelés valószínű tevékenységek lennének a mennyben, ami számomra azt jelenti, hogy nincs evés és ivás. Azok az ínyenc főzőtanfolyamok, amiket az életed során elvégeztél mind kárba vesznek.

Sport és szórakoztatás

A legtöbben nagyon sok időt töltenek azzal, hogy mások szórakoztatják őket. Ez lehet kultúrsznob színház, vagy opera, macskás videók a youtube-on, vagy anime képregények. De mindez elérhető lesz a mennyben is? És ha igen, akkor ki fogja ezeket elkészíteni? Ne felejtsük el, egy sportközvetítés szórakoztató a nézőknek, de munka a résztvevőknek. Ők akarnak majd a mennyben is dolgozni, vagy inkább csak lazítanának? Ezen kívül, a legtöbb sportoló híresség nem a teljesítménye csúcsán hal meg, hanem öregkorában, mikor nem annyira sportosak, mint fiatalkorukban.

Ez visszavezet arra a kérdésre, hogy mennyi idős leszel a mennyben? Tehát vagy nincs sport vagy szórakoztatás, vagy pedig egy rakás öregember műveli majd azt (a sportolók és színészek olyan idősek, mint amikor meghaltak), vagy egy rakás fiatal, ha az emberek megválaszthatják a korukat – de ha nem szexelhetsz, és nincs fájdalom vagy betegség, akkor minek fiatalnak lenni?

Ezen kívül sok sportban vannak erőszakos elemek, a manapság népszerű akció- és horrorfilmekben szintúgy. Össze fogod tudni zúzni az ellenfeledet amerikai fociban vagy csak a másik orcádat fordíthatod oda, ha a mennyben vagy? Mennyire lenne szórakoztató egy James Bond film, ha nem lennének benne üldözős jelenetek, lövöldözések és senki sem viselne szexi felszereléseket? Lehet, hogy az angyalok baseballoznak, ha éppen nincsenek őrangyal-szolgálatban? Különben is, úgy tűnik nincs TV vagy sport a mennyben, kivéve talán az úriemberes, erőszakmentes angol krikettet, pingpongot, tologatóst, vagy krokettet a felhőkön? Uncsi…

Háziállatok

Az emberek szeretik a háziállataikat. Macskák, kutyák, lovak, pitonok, papagájok, hörcsögök, aranyhalak, nyulak, elefántok. Én Thaiföldön élek, szóval az elefántok komoly aggodalomra adnak okot. Újra találkozhatunk velük a mennyben és élvezhetjük a társaságukat? Ők akarni fognak még minket? Lehet, hogy a kutyák mennyországa egy nagy város, tízméteres tűzcsapokkal? Lehet, hogy a macskák mennyországa egy párna a napfényben, és egy tál friss tonhal. Lehet, hogy a lovak csak szabadon akarnának szaladgálni és soha többé nem akarnak nyerget viselni.

De bárhogy is legyen, sajnos a legtöbb keresztény szekta nem hiszi azt, hogy az állatoknak van lelkük. Sokan hiszik azt, hogy van lelkük, de a doktrína szempontjából ez nem igaz. Az állatokat nem keresztelik meg, nem vesznek úrvacsorát, és nincs meg a képességük, hogy elfogadják Jézust, mint a személyes megváltójukat – és különben sem rontotta meg őket az eredendő bűnnel. Nincs leírásunk a mennyben levő állatokról, csak Istenről, amint ül a trónján és mindenki őt dicsőíti. Tehát, valószínűleg nem lesz háziállat, amit simogassunk, ölelgessünk, nem lovagolhatunk, nem vadászhatunk kacsákra, vagy rókákra, és nincs macskalom sem, amit takarítani kellene.

Zene

Tehát mi marad mindabból a mennyben, amit itt a Földön általában szeretünk csinálni? Könyvolvasás? Éneklés és Isten dicsőítése? Nem hiszem, hogy a legtöbb kortárs rap zene eljut a mennybe, kivéve, ha a mennyet érdeklik a bandatagok, zsaruk kinyírása és a kurváid futtatásának legjobb módjai. Én a hetvenes évek gyermeke vagyok. Vajon soha többé nem énekelhetem teli torokból Donna Summer „Love to Love You Baby”-jét vagy a „Hot Stuff”-ot? Nem lesz több Pat Benatar „Hit Me With Your Best Shot” esdekléséhez hasonló? És persze Joan Jett és a Kiss csak a pokolban játszhatnak. Mi marad tehát? Örökre Simon és Garfunkel? Végtelen Justin Bieber? Pat Boon és az örökké a háttérben futó liftzene? Vagy vég nélküli karaoke? Az örökkévalóságra összezárva olyanokkal, akik nem tudnak énekelni? Talán mindenki képes lesz majd úgy énekelni, mint Paul McCartney? Könyörgöm, azt ne mondjátok, hogy csak az Istent dicsőítő himnuszok végtelen sora fog szólni…

Végtelen öröklét

Tehát ha mindezek a normális dolgok nem lesznek elérhetőek a mennyben, mit tudnál még csinálni? Könyveket olvasni? A nagyrészt üres világűrben utazgatni? A régóta halott rokonaiddal beszélgetni? Ismét találkozni a halott volt házastársaddal? Azt hiszem, elveszítjük minden emberségünket, amikor a mennybe jutunk és boldog lobotomizált krumplifejekké válunk… mindörökre, pár alkalmi karaoke szünettel és rengeteg Isten-dicsőítéssel. Csodás, egy örökké tartó esztelen boldogság. Ezt meg tudnám csinálni karfiolként is, csak adj egy kis vizet és napfényt.

Dean van Drasek

 

Forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://ateistavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr937264289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása