Ateistavilág

Ferenc pápa szerint a transznemű emberek lerombolják a teremtést, valamint az atomfegyverekhez hasonlítja őket.

2015. február 21. - Ateista, Humanista, Agnosztikus

image-e1424371882160.jpg

Ha esetleg elfelejtettük volna, Ferenc pápa súlyosan bigott.

A Gay Star News szerint a katolikus egyházfő azt állította, hogy azok, akik „módosítják” a testüket a Heródesekhez hasonlóak, és „tönkreteszik Isten teremtését, valamint a férfi és a nő képének elpusztítását tervezik”.

Ezek a megjegyzések a pápa új könyvében olvashatóak, amely nemrég jelent meg Olaszországban „Ferenc pápa: Gyilkos gazdaság” címmel. A könyvben a pápa felszólítja a katolikusokat, hogy védelmezzék Isten teremtésének rendjét.

„Gondoljunk csak az atomfegyverekre és a lehetőségre, hogy néhány pillanat alatt rengeteg embert elpusztíthatunk” – tette hozzá a pápa.

Úgy tűnik, a pápa nem igazán érti, hogy mit jelent transznemű embernek lenni, és ezért az emberiség jövőjének fenyegetését látja bennük. 

„Gondoljunk a genetikai manipulációra, az élet manipulációjára, vagy a gender-elméletre, amely nem ismeri el a teremtés rendjét”.

Ez után azt állítja, hogy a nemekhez való ilyen hozzáállás az, ami által „az ember újabb bűnt követ el Isten, a Teremtő ellen”.

Ezek a megjegyzések elgondolkodtatóak kellene, hogy legyenek azok számára, akik ezt a pápát dicsérik nyitottsága és progresszív gondolkodása miatt. Tulajdonképpen egyik sem jellemző rá, és nem más ő, mint a katolikus egyház PR embere. Szerinte az ateisták is a mennybe kerülhetnek, az evolúció igaz, és hirtelen ő az, akire a vallás várt. Mégis, gyakran tesz olyan kijelentéseket, melyek megmutatják a valódi arcát, a média viszont szemet huny ezek felett.

És ha valaki kíváncsi lenne, pontosan milyen evolúciót fogad el a pápa, a transznemű emberekre vonatkozó megjegyzései rávilágítanak az ő teista és teleológiai evolúció-változatára.

„Isten a férfit és a nőt a teremtés megkoronázására hozta létre és rájuk bízta a Földet” - mondta Ferenc. „A Teremtő terve a természetbe van írva”.

Tehát nem fogadja el a tényleges evolúciót, csak egy olyan változatát, ami megengedi neki, hogy zárt elméjű bigott maradhasson.

 

Forrás.

A bejegyzés trackback címe:

https://ateistavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr497195073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zriff 2015.02.22. 11:05:24

A feminácik is gyűlölik a transzneműeket, a férfi melegeket, de titeket az nem zavar.

zriff 2015.02.22. 11:07:57

Az ateizmus megbukott, nem tesz jóvá, a poklorrekt genderfemináci őrület ellen tesztek semmit.

zriff 2015.02.22. 11:09:11

Ezt elírtam, a polkorrektet, meg a nem tesztek semmit, de az oldal tényleg szar.

deftones 2015.03.08. 21:05:19

Én nem tartom magam keresztény embernek, de ez a cikk egy nagy idiótaság. Már stilisztikailag is nehéz értékelni.
Egyébként ez a mondat, szerintem zseniális: "A Teremtő terve a természetbe van írva" Ez egy teljesen elfogadható világnézet, minden tudományos tényt elfogadva, ésszerűen hisz egy teremtő felsőbbrendű hatalomban.
süti beállítások módosítása