Ateistavilág

A szíriai nők leveszik a burkáikat, amint megszabadulnak az ISIS-től

2015. június 07. - Ateista, Humanista, Agnosztikus

 isis.jpg

Egy nő leveszi a burkáját, ahogy megérkezik Rojava-ba (Kép: Jack Shahine/Shervan Derwish)

 

Ez a szír-török határon készült kép azt a felemelő pillanatot örökíti meg, amint a nők levetik magukról fekete burkáikat, ezzel ünnepelve, hogy kijutottak az Iszlám Állam által elfoglalt területekről.

A felvételeket Shervan Derwish készítette, ahogy a gépkocsi Rojava autonóm területére ért, amit a kurd YPG (Polgári Védelmi Egység) felügyel. Az Iszlám Állam irányította területeken a nőknek alaktalan fekete burkát kell hordaniuk, akár akarják, akár nem.

 iss.jpg

Még több nő, akik elhagyják az ISI által irányított területeket (Kép: Jack Shahine/Shervan Derwish)

Jack Shahine, a Derwish-sel dolgozó újságíró elmondta, hogy ezek a nők, férfiak és gyerekek az Iszlám Állam által megszállt területekről menekülnek, és amint elérnek a kurdok által felügyelt területre leveszik az ISIS által előírt burkákat, így lélegezve be a visszakapott szabadságukat. Megszabadulnak a sötétségtől, és újra boldogok és örömteliek lesznek, mert végre szabadok.

 

Forrás.

A bejegyzés trackback címe:

https://ateistavilag.blog.hu/api/trackback/id/tr97525274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása